21/6/15

7 Προβλήματα και λύσεις για τα μαλλιά



Ξηρότητα, φριζάρισμα, πιτυρίδα, έλλειψη όγκου. Προβλήματα που η πλειοψηφία των ανθρώπων αντιμετωπίζει καθημερινά. Στη συνέχεια, προτείνονται διάφορες λύσεις που θα μας βοηθήσουν να τα αντιμετωπίσουμε.
Πρόβλημα: Λεπτά, θαμπά και επίπεδα μαλλιά
Λύση: Τα προϊόντα που δίνουν όγκο κάνουν πραγματικά καλή δουλειά. Πρέπει όμως να βεβαιωθούμε ότι είναι ποιοτικά. Ένα, όχι και τόσο ποιοτικό, προϊόν είναι πιθανό να περιέχει ουσίες που καλύπτουν τις τρίχες με αποτέλεσμα να δείχνουν θαμπές. Ένα προϊόν υψηλής ποιότητας, αποτελείται από φυτικές πρωτεΐνες, όπως κερατίνη και σόγια, που κάνουν τα μαλλιά να δείχνουν πιο φυσικά και λαμπερά.

Πρόβλημα: Ψαλίδα και σπασμένες τρίχες
Λύση:
Κανένα προϊόν για τα μαλλιά δεν μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα. Όταν οι τρίχες φτάσουν στο σημείο να «σπάνε», τότε αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πάμε στο κομμωτήριο και να κουρευτούμε. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν πάρα πολλά χημικά προϊόντα για τα μαλλιά, τείνουν να υποφέρουν περισσότερο από τους άλλους. Μπορούμε να αναπληρώσουμε την υγρασία στα μαλλιά μας με τη χρήση κρέμας μαλλιών. Αυτή η συμβουλή μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του προβλήματος. Οι άνθρωποι που είναι επιρρεπείς σε σπασμένες άκρες, θα πρέπει να κόβουν τα μαλλιά τους τουλάχιστον κάθε έξι εβδομάδες.

1
Πρόβλημα: Λιπαρά ή ξηρά μαλλιά
Λύση:
Επιλέγουμε σαμπουάν και κοντίσιονερ ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών μας.
• Αν τα μαλλιά μας δείχνουν σημάδια λιπαρότητας εντός 24 ωρών, προτιμούμε ένα προϊόν για λιπαρά μαλλιά.
• Αν τα μαλλιά μας δεν είναι λιπαρά μετά από δύο ημέρες, παίρνουμε ένα κανονικό σαμπουάν.
• Αν τα μαλλιά μας δεν είναι λιπαρά μετά από τρεις ή περισσότερες ημέρες, επιλέγουμε ένα προϊόν για ξηρά μαλλιά.

Πρόβλημα: Φριζάρισμα
Λύση:
Τα μαλλιά των ανθρώπων φριζάρουν ανάλογα με το πως είναι διαμορφωμένος ο θύλακας της τρίχας του καθένα. Επιπλέον, η υγρασία έχει τη τάση να κάνει την κατάσταση χειρότερη. Ενυδατικά προϊόντα και σπρέι για τα μαλλιά θα εξομαλύνουν την υφή τους και θα τους δώσουν μια γυαλιστερή και ομαλή εμφάνιση.
Πρόβλημα: Ηλεκτρισμένα μαλλιά
Λύση:
Αυτό συνήθως επηρεάζει άτομα με ξηρά και λεπτά μαλλιά. Το σπρέι για γυαλάδα μπορεί να βοηθήσει στην ανασύσταση της υγρασίας και έτσι να απαλλαγούμε από τον ηλεκτρισμό. Τα προϊόντα αυτά συνήθως εφαρμόζονται στα μαλλιά μετά το χτένισμα, όταν είναι στεγνά.
Πρόβλημα: Γκρίζα μαλλιά
Λύση:
Προσπαθούμε να μη χρησιμοποιούμε χρωστικές ουσίες περισσότερο από μία φορά κάθε έξι εβδομάδες. Μπορούμε να διατηρήσουμε τη λάμψη των μαλλιών, αν χρησιμοποιούμε καλής ποιότητας κοντίσιονερ και μάσκες μαλλιών. Τα σαμπουάν που είναι σχεδιασμένα για βαμμένα μαλλιά, συχνά περιέχουν μικροσκοπικά κομμάτια χρωστικής ουσίας που βελτιώνουν το χρώμα και τη λάμψη των μαλλιών. Για καλύτερα αποτελέσματα, είναι προτιμότερο να πάμε σε κομμωτήριο. Πάντα πρώτα εξετάζουμε μια μικρή περιοχή για τυχόν αλλεργική αντίδραση.
Πρόβλημα: Πιτυρίδα
Λύση:
Η κύρια αιτία της πιτυρίδας είναι μία μικροσκοπική «ζύμη» που εμφανίζεται στο κρανίο του καθενός. Φυσιολογικά, όταν τα νεκρά κύτταρα φεύγουν με το πλύσιμο ή το βούρτσισμα, δεν αφήνουν πίσω τους ίχνη. Αλλά αν αυτές οι «ζύμες» δέρματος αρχίσουν να αυξάνονται, τότε θα ερεθίσουν το τριχωτό της κεφαλής και θα σηματοδοτήσουν την έναρξη μιας φλεγμονώδους ανοσολογικής απόκρισης. Ο κύκλος των κυττάρων του δέρματος αυξάνεται, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα να πεθαίνουν γρηγορότερα και σχηματίζονται συστάδες νεκρών κυττάρων. Αρχίζει ο κνησμός και οι νιφάδες αναπτύσσονται. Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως πιτυρίδα. Ένα καλό σαμπουάν για πιτυρίδα μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Εάν είμαστε επιρρεπείς στην πιτυρίδα, θα πρέπει να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε φαρμακευτικά σαμπουάν. Αν συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε πρόβλημα, τότε θα πρέπει να επισκεφτούμε ένα δερματολόγο


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Author